Bmi og udregning af din fedtprocent

Gratis træningsprogrammer m.m.

bmi og udregning af fedtprocent

Bmi og udregning af din fedtprocent

bmiBMI – eller body mass index – er noget, der bliver brugt mere og mere her i Danmark. Det står for legemsmasseindeks og er en matematisk formel for sammenhængen mellem en persons højde og vægt. Formlen bruges til at beregne ens vægtklasse, og er god hvis man vil sikre sig, at man ikke ligger i klassen for overvægtige – eller undervægtige for den sags skyld. Den kan være en god vejleder, for dig der vil træne eller tabe dig. I skemaet kan du nemlig se, hvilken body mass index du skal have, for at være normal i vægt. Mange kostvejledere bruger udregning af body mass indexet, når de skal vejlede og hjælpe andre, men man kan sagtens selv udregne dette.

 

Når et enkelt individ vil udregne sin BMI, får man desværre ikke en præcis udregning, da den måler 2-dimensionelt hvor mennesket er 3-dimensionelt. Derudover tager den heller ikke højde for din kropsbygning og knoglemasse. Du skal derfor ikke tage dit resultalt alt for direkte, men mere som noget vejledende, så du har noget at gå ud fra. Så hvis du er bange for, at ligger i den tunge eller lettere ende, kan du bruge denne bodymass index-udregner til at indikere hvorvidt du tager fejl eller har ret.

bmi

Hvis du ønsker en mere præcis udregning, kan du udover udregning af dit body mass indeks, udregne din fedtprocent. Fedtprocenten udregner hvor meget af din krop, der består af fedt. Dette tal vil altid være højere ved det kvindelige køn, end ved det mandlige. Kvinder skal altså bestå af lidt mere fedt, så bare rolig – det er helt normalt. Både BMI og udregning af din fedtprocent kan du nemt gøre via linket nedenunder. Det eneste du skal gøre, er at indtaste din alder, vægt og højde. Så får du dine resultater. Du kan både udregne med pund, feet og kilogram samt centimeter.

Tryk her for udregning af BMI og fedtprocent

Hvad vil du sige?