Maveøvelser

Gratis træningsprogrammer m.m.

Maveøvelser

Maveøvelser

Får du trænet din mave nok? Maven er et af de vigtigste områder på kroppen. Maven er forbindelsen mellem dine ben og din overkrop. Uden et stærk forbindelse, kan resten af kroppen ikke være stærk. Det er derfor meget vigtigt, at du husker at træne din mave også.

Du kan træne din mave på rigtig mange forskellige måder, det umuligt at sige præcis, hvilken træningsmetode som er bedst, det handler om at du finder nogle øvelser, som du godt kan lide at udføre, samtidig med det er nogle øvelser som virker godt på dig. Det kan godt tage tid at finde sine yndlingsøvelser, men det er bare at prøve indtil man finder dem som virker for dig!

 

Træn til din mave bliver øm:

For at få resultater, er det vigtigt man træner hårdt og længe. Mavemusklerne kan trænes hårdt, hårdere end mange andre muskelgrupper. Derfor er det også vigtigt, at få varieret sin mavetræning. Man kan træne forskellige dele af maven, og her er det vigtigt at man kommer hele vejen omkring maven. Sådan at man ikke bliver ved, med at træne den nederste del af maven kun, men man får hele maveregionen med. Vi har alle prøvet at have ømme muskler, at have ømme muskler er sådan set en god ting, så det ikke noget man skal være bange for, hvis man er nybegynder i forhold til træning.

maveøvelser

Varier dine maveøvelser for fuld effekt:

Det som sagt vigtigt at varierer sine maveøvelser. Lad vær med at gøre den samme rutine igen og igen. Afprøv nye øvelser og find dem som virker til dig. Rigtig mange mennesker, syntes faktisk at maven er træls og/eller kedelig at træne. Så i stedet for, at bruge måske 20-25 minutter på mavetræningen, så smid nogle maveøvelser ind, mellem øvelserne til de andre muskelregioner, når du er nede at træne. Hvis du er i gang med at træne bryst, så smid 25 mavebøjninger ind mellem hvert sæt du er ved at tage. Udover at du spare tid på den måde, så øger du også din puls og din fedt forbrænding igennem hele træningen. Hvis man ønsker en flad og sund mave/krop, er dette en utrolig god og effektiv metode.

 

Top 5 maveøvelser:

Dette er ikke de 5 bedste maveøvelser, men 5 meget populære maveøvelser blandt folk som træner. Øvelsesnavnet står på engelsk, så er det nemmere for dig at finde mere information omkring dem. (Du kan også blot trykke på øvelsen og læse mere)

  • Landmine 180s
  • Spider Crawl
  • Bottoms Up
  • Sledgehammer Swings
  • Plank (planken)

Du kan læse meget mere om styrketræning og vægttab her på siden! Held og lykke med mavetræningen fremover, har du nogle spørgsmål kan du stille dem her.

Hvad vil du sige?