Sund mad

Gratis træningsprogrammer m.m.

sund mad

Sund mad

Sund mad

Hvis du træner regelmæssigt, vil du opleve, at din træning vil gå meget bedre, hvis du også indtager den rigtige kost. Hvis du styrketræner meget, vil der faktisk være flere mål, som du ikke kan opnå uden sund mad og den rigtige kost. Mange erfarne bodybuildere siger, at kosten er halvdelen af træningen.

Sund mad behøver ikke at være dyrt. Det er heller ikke dyrt, hvis man ved hvilke sunde madvarer man skal gå efter. Hvis maden skal være ekstra god, kan det godt koste lidt, men når man ikke køber sodavand, chips, slik og andet usundt, så ”spare” man jo penge der, og kan bruge lidt ekstra på den sunde mad. For det er ikke svært at spise sundt, hvis det smager rigtig godt og man bliver godt mæt.

 

sund mad

Hvilken sund mad skal man gå efter?

Frugt og grøntsager

Dette punkt siger næsten sig selv. Faktisk er grøntsagerne vigtigere end frugt, mange tror at det er nok bare at spise frugt, men det er det altså ikke. Spis masser af det hele hver dag, man kan hurtigt og nemt, lave en lækker salat også indeholdende grøntsager. Det handler blot om at være lidt kreativ. Forskellige rodfrugter blandet med olie, honning og lidt salt bagt i ovnen smager rigtig godt og er sund mad.

Fuldkorns produkter

I Danmark elsker vi jo brød. Men hvidt brød, er ikke godt for din krop eller din træning. Gå efter mørkt brød med fuldkort. Hvis du vil lave en sandwich, så brug noget grovbrød med fuldkorn, med det rigtige indhold smager det rigtig godt.

Fisk, fisk og fisk!

Fisk er rigtig sundt og det er heller ikke dyrt, heller ikke nede ved fiskemanden, hvor du helt klart får den bedste fisk. Lav det i ovnen og på panden, men vær opmærksom på, at fisk på panden ofte er federe på grund af fedtstoffet der bliver brugt. Laks og torsk er måske de mest populære valg, men der findes et hav af muligheder.

Magert kød og pålæg

Fordi man går den sunde vej med mad, skal man ikke stoppe med at spise kød. Tværtimod, hvis man træner meget, skal man netop spise meget kød, fordi det er en god naturlig vej til proteiner. Man skal bare være opmærksom på, at det kød man spiser er magert. Fjerkræ uden skind er noget af det bedste du kan spise, især kylling er populært (og forholdsvis billigt).

Undgå mad med salt og sukker

Salt og sukker er ikke sund mad. Dog har kroppen et naturligt behov for sukker, men det er også meget nemt at udfylde, hvilket man ofte også får gjort, igennem ens sunde mad. Salt i store mængder er ikke sundt, så undgå det under madlavningen, men hvis man inviterer på gæster, skal der selvfølgelig lidt salt i madlavningen.

Med sund mad hører masser af vand

Drik kun sodavand og andet usundt ved festlige lejligheder, også hold dig på vandvognen i hverdagen sammen med den sunde mad. Du kan eventuelt komme en skive lime i dit vandglas, så smager det af lidt mere. Især hvis du træner meget, er det vigtigt at drikke masser af vand dagligt.

Du kan læse mange andre artikler, omkring sund mad, træning, kostplaner og meget andet her på siden.

Hvad vil du sige?