Tæl kalorier del 3 | kostplan

Gratis træningsprogrammer m.m.

tæl kalorier

Tæl kalorier del 3 | kostplan

 Eksempel på kostplan til styrketræning:

Alle mennesker er forskellige, derfor skal en kostplan, også være udarbejdet direkte, til dine behov og din træning. Derfor kan din kostplan, sagtens varierer fra dette eksempel, som vi kommer med i denne artikel.

Vi tager udgangspunkt, i en mand på 25 år. Vores testperson vejer 75 kg og er 1.80cm høj. Han træner 5-6 gange om ugen, det har han gjort i et stykke tid, så han er i god fysisk form.

 

God kostplan til et styrketræningsprogram:

Denne kostplan, er kun et eksempel på, hvordan én enkelt dag kan se ud.

 

Morgenmad:

eksempel på kostplan til styrketræning (morgenmad)

 

Morgenmaden består af havregryn med mælk, med rosiner drysset på toppen. Det er sundt og nærende, samtidig med, at det holder sulten godt på afstand.

 

 

 

Frokost:

eksempel på kostplan til styrketræning (frokost)

 

Vores frokost består af et groft sandwichbrød, med leverpostej og saltkød. Vi har også en rugbrød med leverpostej og saltkød, samt en med kyllingepålæg. Derudover har vi også 2 kiwier og 2 mandariner. Måltidet her, skal ikke spises på én gang, det er bedre at spise det i løbet af hele formiddagen/middage, og ikke det hele samtidigt. Det er meget bedre for din krop, at spise 5-6 gange om dagen og ikke kun 3 gange.

 

Aftensmad:

eksempel på kostplan til styrketræning (aftensmad)

 

Aftensmaden består af rugbrød, godt kød, samt forskellige grøntsager. Kødet er en svinemørbrad, som ikke bare smager rigtig godt, men også indeholder masser af gode proteiner. Grøntsagerne kommer fra en af Rema 1000s egne blandinger.

 

 

 

Pre/Post- Workout:

eksempel på kostplan til styrketræning (pre- afterworkout)

 

At træne på tom mave, er noget af det dummeste du kan gøre. Derfor er et måltid før og efter træning, noget vi anbefaler til alle. Især hvis man styrketræner meget, så kan et proteinindtager før og efter træning, øge dine træningsresultater. Kroppen optager nemlig mere næring, især efter træning når du har brugt en masse energi. Så er kroppen klar til, at optage ny energi.

 

Preworkout:

Preworkouten består af en proteinshake, med vand og en Nutrilett proteinbar til. (Man kan nemt erstatte proteinbaren med noget andet, men disse var på tilbud i Kiwi så har mange liggende)

 

Postworkout:

Postworkouten består af endnu en shake, denne er dog lavet i en blender. Den er bestående af frosne jordbær, mælk, banan, proteinpulver og kreatin. (Kreatin er endnu en ting, som på ingen måde er nødvendigt, men et fint kosttilskud, som kan give bedre resultater.)

 

Gennemgang af kostprogram til styrketræning:

Som nævnt tidligere, så er dette program, tilrettelagt til en ung trænet mand, så dette er kun vejledende, men der er stadig nogle generelle ting, som man kan anbefale til alle:

  • Spis mange gange i løbet af dagen. Hellere 6 gange om dagen end kun 3 store måltider.
  • Indtager størstedelen af din mad, i den første halvdel af dagen, og spis på den måde mindre til aftensmad. (Især hvis du træner først på dagen)
  • Indtag mad før og efter træning, det er dumt at træne på tom mave. Derudover optager din krop, maden ekstra godt lige efter træning.
  • Varierer din kost med forskellige produkter
  • Spis masser af grønt. Der er få kalorier i grøntsager, og de fylder godt i maven.
  • Husk at spise fisk mindst 2 gange om ugen.
  • Fiskeolie og andre tilskud er altid godt. Fiskeolie øger også mængden, af den næring du optager fra maden.

 

Total næringsindhold for denne dag:

eksempel på kostplan til styrketræning resultat

Hvad vil du sige?